Rotterdam, een stad bekend om zijn architectuur en haven, is ook het thuis van uitstekende sushi-restaurants die wachten om ontdekt te worden door zowel lokale inwoners als bezoekers. Dit artikel neemt je mee langs enkele van de beste plekken waar je kunt genieten van deze Japanse delicatesse.

SHABU SHABU: Sushi op de Westblaak

Op de Westblaak vind je SHABU SHABU, een restaurant dat door velen wordt geprezen als “de beste sushi dat wij al gegeten hebben”. De sfeer hier is modern en levendig, ideaal voor een uitje met vrienden of familie. Hun menu is uitgebreid, met een scala aan sushi en sashimi, en hun special is de ‘Dragon Roll’ die zeker niet mag worden overgeslagen.

Voor de kleintjes en vegetariërs biedt SHABU SHABU ‘Mini Maki’ sets en een assortiment aan groente sushi, waardoor iedereen van de maaltijd kan genieten.

iYUMi: Coolsingel’s sushi-sensatie

iYUMi, gelegen op de iconische Coolsingel, wordt door velen beschouwd als “simpelweg de beste sushi in Rotterdam”. Dit restaurant biedt een intieme en serene sfeer, perfect voor een romantisch diner of een rustige avond uit. Hun kenmerkende gerecht, de ‘iYUMi Delight’, bestaat uit een selectie van de chef’s favorieten.

Voor gezinnen is er een ‘Kinder Sushi Box’ en voor de vegetariërs is de ‘Veggie Sushi Platter’ een must-try.

Happy Sushi: Een vrolijke plek op het Kruisplein

Happy Sushi, gelegen aan het Kruisplein, staat bekend om zijn vriendelijke service en frisse, smaakvolle sushi. Hun ambiance is casual en gastvrij, ideaal voor een informeel diner. Ze hebben een breed scala aan opties, maar de ‘Happy Special Roll’ is wat de meeste bezoekers terug laat komen.

Kinderen kunnen genieten van zorgvuldig samengestelde ‘Blije Bento-boxen’ terwijl vegetariërs kunnen kiezen uit diverse plantaardige sushi-opties.

Shiki Sushi & Lounge: Stijlvol genieten op de Prins Alexanderlaan

Shiki Sushi & Lounge biedt een combinatie van stijlvolle inrichting en heerlijke sushi die het tot een populaire keuze maakt onder de kenners. Hun ‘Shiki Supreme Platter’ is een feest voor de zintuigen en wordt vaak genoemd als de “beste sushi van Rotterdam”.

Ook aan de jongere gasten is gedacht met aangepaste porties en milde smaken, terwijl vegetariërs verrast zullen zijn door de creativiteit van de ‘Green Wave Rolls’.

MISO SUSHI PLAZA: Japans genot op Plaza Italia

MISO SUSHI PLAZA, gelegen in het hart van Rotterdam, biedt een authentieke Japanse ervaring. Met hun ‘MISO Selectie’, een assortiment van traditionele en moderne sushi, voldoen ze aan alle sushi-behoeften.

Speciale aandacht is er voor kindvriendelijke ‘Miso Mini Sets’ en een uitgebreid aanbod aan vegetarische opties die net zo rijk en gevarieerd zijn als de sushi met vis.

Uw sushi-zoektocht in Rotterdam: Beantwoordde vragen

Het vinden van de perfecte sushi-ervaring kan soms net zo ingewikkeld zijn als het rollen van een perfecte maki. Daarom hebben we de meest gestelde vragen over sushi in Rotterdam voor je verzameld en beantwoord.

Wat maakt een sushi-restaurant uitmuntend?

Bij het kiezen van een sushi-restaurant in Rotterdam, let dan op de volgende factoren die een restaurant werkelijk doen uitblinken:

  • Verse ingrediënten: De versheid van vis en andere producten is essentieel voor goede sushi.
  • Vaardigheid van de chef: Een ervaren sushi chef kan de kwaliteit van de sushi maken of breken.
  • Diversiteit van het menu: Een gevarieerd menu geeft aan dat het restaurant zowel klassieke als innovatieve gerechten waardeert.
  • Sfeer: Een aangename ambiance verrijkt de eetervaring.

Hoe weet ik of de sushi vers is?

Verse sushi herken je aan:

  • Heldere, levendige kleuren: Vis moet er helder en glanzend uitzien, niet dof.
  • Frisse geur: Verse sushi ruikt naar de oceaan, niet naar vis.
  • Stevige textuur: Vis moet stevig en veerkrachtig zijn als je erop drukt.

Kan ik goede vegetarische sushi vinden in Rotterdam?

Ja, Rotterdam is een stad die vooroploopt in de culinaire diversiteit, met vele sushi-restaurants die een indrukwekkend aanbod van vegetarische opties bieden. Van avocado rolls tot tempura groenten nigiri, de keuze is ruim.

Zijn er betaalbare sushi-restaurants in Rotterdam?

Rotterdam biedt sushi voor elk budget. Er zijn diverse betaalbare sushi-restaurants waar je zonder compromis op kwaliteit van heerlijke sushi kunt genieten. Happy Sushi en SHABU SHABU zijn voorbeelden van restaurants die kwaliteitssushi bieden tegen een vriendelijke prijs.

Wat zijn enkele unieke sushi-specials die ik in Rotterdam kan proberen?

Voor diegenen die op zoek zijn naar iets anders dan de klassieke sushi, biedt Rotterdam unieke creaties zoals:

  • Fusion Rolls: Combinaties van Japanse technieken met lokale ingrediënten.
  • Sushi Burrito’s: Een trendy take op de traditionele sushi rol, gevuld met een verscheidenheid aan vullingen.
  • Sushi Pizza: Een innovatieve manier om sushi rijst en toppings te presenteren.